Kontorsväxter = Nöjd och glad personal

En undersökning som Schneider Electric har gjort om inomhusmiljön på svenska arbetsplatser visar att var femte anställd är missnöjd med inomhusmiljön på jobbet. Det står bl.a.
”I själva verket klagar varannan på dålig luft och nästan lika många uttrycker sitt missnöje över att det är för varmt och för hög ljudnivå på arbetsplatserna. ”

”Det utbredda missnöjet hos anställda och den dåliga kunskapen hos de ansvariga får allvarliga följder. De grupper som är mycket nöjda med inomhusmiljön drabbas i mycket mindre utsträckning av typiska fysiska och psykiska problem. Stora skillnader finns framförallt när det gäller huvudvärk, effektivitet, stress och lust att gå till jobbet. Ett tydligt exempel är att tre av fyra anställda med mycket dålig inomhusmiljö känner sig ineffektiva en gång i veckan eller mer medan endast var femte med mycket bra inomhusmiljöupplever samma problem.”

Vi på Luwasa Greenstyling vet att friska gröna växter bidrar till en hälsosammare arbetsplats. Vi vattenondlar våra växter sk. hydrokultur vilket betyder att risken för mögel- och parasitangrepp minskar avsevärt. Med våra växtinredningar renas luften från de ämnen som annars förorenar våra inomhusmiljöer. En stilren växtinredning kan även funka som avskärmning och i sin tur bidra till bättre ljudnivå.

Effekten av kontorsväxter, förutom hälsosammare arbetsplats, är frisk, nöjd, kreativ och härlig personal. Ganska smart med växter med andra ord!

Kontakta oss så hjäper vi dig till en skönare inomhusmiljö för dig och din personal!

Fler nyheter